Style Switcher

Predefined Colors

2017 afsluttede udstillinger og arrangementer

MOMENTUM #2

2. december 2017 – 14. januar 2018

Ved overgangen til årsskiftet får udstillingen MOMENTUM #1 en efterfølger.

18. februar – 26. marts
MÆRKER
En udstilling af Jens Chr. Jensen omkring fri- og andre mærker. I kunstnerens arbejde får brugte genstande nyt liv. Kunstneren er bl.a. medlem af Vestjyllandsudstillingen. Udstillingen vil blive ledsaget af børneformidling.

18. februar – 4. maj
FARVEPRAGTENS MAGI
Det vakte stor opmærksomhed, da Rønnebæksholm i begyndelsen af 2016 vistes en omfattende udstilling af den hidtil ret ukendte billedkunstner Grethe Bagge (1925-2012). Nu kommer udstillingen til Janus Bygningen, hvor man kan glæde sig til billeder af stor skønhed.

ANNA KLINDT SØRENSEN
Udgivelsen af en ny bog om Anna Klindt Sørensens grafik markeres med en ny ophængning af kunstnerens værker i Gallerigangen.

1. april – 4. maj
BIFROST KUNSTSKOLE
Farverig udstilling fra Bifrost, som er en kunstskole for udviklingshæmmede der startede i 1995 under FOF i Randers. Udstillingen viser værker af de omkring 20 elever, som i øjeblikket er tilknyttet skolen.

7. januar – 8. februar
PRIVAT KUNSTSAMLING
Den grafiske tegner Claus Christensens private kunstsamling vises hermed for første gang for offentligheden. Fine indblik i dansk og international kunst fra omkr. 1980. Evt. salg til fordel for Kunstmagasinet.

HANNES STENANSIGTER
Fotoudstilling med tilknyttet stensamling af billedkunstneren Hanne Louise Knudsen. Endvidere opdagelsesworkshops for børn.

GRAFIK FRA ASKOV HØJSKOLE
Et udvalg af Askov Højskoles enestående grafiksamling fra guldalderen og lidt ind i det 20. århundrede.

17. januar
Kunstpartiets propagandatur gæster Tistrup med det mål at forene mennesker gennem kunst.

2016 afsluttede udstillinger og arrangementer

15. oktober til 20. november
Vestjyllandsudstillingen 2016
Den regionale kunstnersammenslutning med gæsteudstillere.

MOMENTUM

Medlemmer af Billedkunstnernes Forbund Sønderjylland-Vestjylland-Kolding udstiller.

23. januar til 10. marts
ANNA KLINDT SØRENSEN

Udstilling med værker af Anna Klindt Sørensen (1899-1985) som var en af landets bedste kvindelige billedkunstnere i det 20. århundrede. Hendes malerier, grafik og tegninger udtrykker en stærk og personlig ekspressionisme, som også bærer præg af mange års ophold i Frankrig bl.a. hos læremesteren Legér.

Udstillingen er kurateret af kunsthistoriker Troels Andersen.

19.marts til 29. maj
Det ku` være politisk.
Er både en påstand, et spørgsmål og titlen på et interdisciplinært udstillingsprojekt bestående af en række kunstnere, musikere og aktivister, der arbejder i et bredt felt af tematikker og medier, og som deler en feministisk tilgang til kunst og kulturproduktion.

De udstillende kunstnere er: Mia Isabel Edelgart, Deidre Johanna Humphrys, Ninna Poulsen, Selini Halvadaki,  Kirsten Astrup, Hannah Anbert, Hannah Lutz, Maja Moesgaard.  Tredje Aktør (byrums kampagne). New Male Priviledge og Følsom Front (musikere).

Kvindelige Kunstnere i Samlingen
Danske kunstmuseer kritiseres for at rumme for få værker af kvindelige kunstnere. På denne udstilling viser Vestjyllands Kunstmuseum (en del af Janus Bygningen) et udvalg af de kunstnere, vi har i samlingen.

20. marts kl. 14
Performance v/Ninna Poulsen deltager i udstillingen Det ku` være politisk.

19. marts til 24. april
Jammersminde.
En udstilling af den store danske grafiker Povl Christensen (1909-1977). 27 akvatinter raderinger  til Leonora Christines – Jammersminde.

27. april til 29. maj
Det negative rum
Elevudstilling fra BGK Esbjerg med skulptur, malerier, tekstilkunst og værker på papir.

18. juni til 7. august
Kunstnernes Sommerudstilling 2016
Den årlige censurerede udstilling for maleri, grafik, skulptur, foto, kunsthåndværk og blandform.

En årlig begivenhed med kunstnere fra hele landet som har eksisteret siden 1973.

13. august til 6. oktober
Tegn
Udstillingen viser en mangfoldig samling af kunstneres arbejde med streg og papir. Det drejer sig om tegning – ikke som skitse eller udkast – men om tegning i sin egen ret.Der vises værker af: Anne Skole Overgaard, Astrid Randrup, Birgitte Storm, Bodil Damgaard, Emil Westmann Hertz, Fie Norsker, Henrik Jørgensen, Jes Fomsgaard, Johannes Balsgaard, Julie Boserup, Karin Birgitte Lund, Ken Denning, Kirstine Vaaben, Kristian Dalgaard, Lis Nogel, Nils Gjerdevik, Ole Sporring,  Paule Ducourtial, Ronald Burns, Silas Inoue og Sys Hindsbo.

Udstillingen er kurateret af Bodil Damgaard.

Værker fra samlingen.
Nye indlemmelser i Vestjyllands Kunstmuseum (en del af Janus Bygningen).

28. august kl. 14

3. december til januar 2017
Tegn – fortsat
Elevarbejder fra BGK i Esbjerg

Paul Erik Johansen
Minde ophængning. Paul Erik Johansen var i mange år en central skikkelse i Janus Bygningens netværk af hjælpere og kunstnere.

Kunstjulestue
Udstilling med lokale kunstnere.