Style Switcher

Predefined Colors

Aktuel udstilling

 

OLE FOLMER HANSEN

 

KONKRET HANSEN – i anledning af en fornem donation til museet

Ole Folmer Hansen (f.1937) er en af de bedste repræsentanter for dansk konstruktiv kunst i dag. Som kunstneren selv udtrykker det: ”En gang konkret – altid konkret!” Naturindtryk og andre oplevelser er en stadig inspirationskilde og bliver til fornemme og overraskende vandringer på billedfladen.

Udstillingen viser værker fra midten af 70’erne og frem til de senere år. Herunder en række fine eksempler på de ’pilemotiver’, han arbejdede med i 70’erne og 80’erne. Noget helt særligt er en serie på 48 serigrafiske nytårshilsener i miniformat, som han en årrække glædede venner og bekendte med.

Den største del af udstillingen udgøres af kunstnerens stramt komponerede malerier i akryl på træ. Dertil kommer bl.a. flere grafiske serier i serigrafi.

Ole Folmer Hansen er repræsenteret på 17 danske kunstmuseer samt flere museer og samlinger i udlandet.

På udstillingen vil man få et godt indblik i den store donation på omkring 40 værker, der netop er tilgået JANUS – Vestjyllands Kunstmuseum.

JØRN HOUBORG

 

Gamle idéer – nye billeder

Jørn Houborg (født 1943) er en alsidig billedkunstner. Med udgangspunktpunkt i bl.a. popkunst og det abstrakte har han gennem årene bevæget sig på en fin grænse mellem det maleriske, det figurative og det humoristiske.

Om sine nye billeder fortæller han: ”Jeg eksperimenterede engang med nogle billeder, hvor jeg malede et motiv op, for derefter delvis at overmale det. Billederne på denne udstilling er bygget op efter dette mønster. Jeg starter med at male uden forudgående mening om hvad det skal ende med. Nogle gange udvikler der sig et figurativt motiv, andre gange abstrakte former eller et mønster. Når farven er tør, lægges der tape på udvalgte steder, hvorefter hele lærredet males over med dækkende farver. Tapen tages af, og hvor den har siddet, er der smalle striber, der virker som sprækker ind til undermalingen. Virkningen er lidt som hvis man står ved et plankeværk og ser ind igennem sprækkerne mellem plankerne. Derved opstår der et spil mellem flade og rum, som optager mig meget.  Billederne er som regel højt oppe i farven. Kolorit er alfa og omega for mig. Mine idoler i kunstens verden er de store kolorister, Matisse, Bonnard, Nolde og mange andre. Undertiden sker det, at undermalingen udvikler sig i en retning der overrasker mig, og disse billeder har jeg ikke malet over. Et par af billederne på udstillingen er af denne type.  Mange af billederne er i stort format.”

Jørn Houborg er medlem af og formand for Vestjyllandsudstillingen.

Udstillingen

De tre udstillinger vises i perioden 18. august – 30. september.

Der er åbent tirsdag-søndag kl. 13-16.

 

Fernisering

Der afholdes fernisering lørdag den 18. august kl. 14

Velkomst ved tidligere kunstnerisk leder Bjarke Regn Svendsen.

Præsentation af Vibeke Nørgaards nye bogudgivelse ”Brevstemmer”.

Rundgang på udstillingerne ved de tre udstillende kunstnere.

 

Artists Talk

Søndag den 16. september kl. 14 ved Vibeke Nørgaard Rønsbo og Jørn Houborg